Nu exista sfarsit in viata, doar notiunea sfarsitului.
Orrin Woodward

Imbunatatiti acuitatea menrtala

Ati observat vreodata ca nu va simtiti cel mai clar mental atunci cand faceti aceleasi lucruri mereu si mereu? Si, ca atunci cand nu va angajati corpul in activitati noi, creierul si gandirea devin lente. Daca folositi creierul pentru sarcini noi, acesta va deveni mai ager.
Creierul nostru are capacitatea de a schimba efectiv structura si fiziologia ca raspuns la noii stimuli si noile provocari. Aceasta se numeste neuroplasticitate. Pentru a-i furniza acest tip de combustibil si “hrana” de care mintea are nevoie pentru crestere, incercati cateva dintre sugestiile de mai jos pentru a va provoca zilnic functiile cerebrale.
Exista o multime de motive extraordinar de benefice pentru a fi activi fizic. Cele mai mari includ reducerea sanselor de a dezvolta boli de inima, prevenirea accidentului vascular cerebral si a diabetului.De asemenea, daca doriti sa scapati de kilogramele in plus, sa reglati tensiunea arteriala, sa preveniti aparitia depresiei sau pur si simplu sa aratati mai bine.
Iata un altul, aplicabil persoanelor care se confrunta cu dificultati de memorare, fapt ce apare si o data cu inaintarea in varsta: in acest sens, exercitiul schimba in mod benefic capacitatea creierului prin moduri care protejeaza memoria si abilitatile de gandire.
Intr-un studiu realizat la Universitatea din British Columbia, cercetatorii au descoperit ca exercitiile fizice regulate, de tipul celor care iti solicita inima si glandele sudoripare cat mai mult, par sa stimuleze marimea hipocampusului, zona creierului implicata in memoria verbala si invatare. 
Exercitiile de rezistenta, echilibrul si tonifierea musculara nu au avut aceleasi rezultate.Constatarea vine la un moment critic. Cercetatorii spun că un nou caz de demență este detectat la fiecare patru secunde la nivel global. Ei estimează că până în anul 2050, peste 115 de milioane de persoane vor avea dementă la nivel mondial.
Puneți-va creierul la încercare!
Deci, ce ar trebui să faceți? Începeți să faceți exerciții!
Aproape toata cercetarea s-a focusat la beneficiile mersului pe jos, inclusiv cel mai recent studiu. "Este posibil ca alte forme de exerciții aerobice care vă determină inima să pompeze să dea rezultate similare", spune dr. McGinnis.
Cât de mult exercițiu este necesar pentru a îmbunătăți memoria?
Participanții la acest studiu au mers în mod alert timp de o oră, de două ori pe săptămână.
Asta înseamnă 120 de minute de exercițiu de intensitate moderată pe săptămână.
Recomandările standard recomandă o jumătate de oră de activitate fizică moderată în majoritatea zilelor săptămânii sau 150 de minute pe săptămână.
Dacă acest lucru pare descurajant, începeți cu câteva minute pe zi și creșteți treptat  timpul pe care il exersați cu 5 sau 10 minute în fiecare săptămână până când atingeți obiectivul setat!

E timpul să începem antrenamentul, dragilor!