Progresul notabil inseamna o imbunatatire in mod aditional a calitatii miscarii, cat de lin si „liber”-natural se desfasoara antrenamentul tau si cum te simti cu privire la tipul de antrenament pe care l-ai facut.

Hai sa vedem care anume ar reprezenta modalitati prin care poti monitoriza progresul si cum doar cateva schimbari rapide pot impulsona imbunatatiri in cadrul atingerii obiectivelor de a trai o viata sanatoasa, de a fi in putere si a fi in forma fizica buna.
1.Concentrandu-va pe efectele ce survin in urma miscarii, te privezi de focusul asupra prezentului
Cercetatorii spun ca exista relevanta in numere, dar in ceea ce priveste progresul, nu exista ceva clar ce poate fi cuantificabil.
Aici intervine secretul: scapa de obsesia numerelor, daca iti doresti cu adevarat sa obtii progresul si acorda mai multa atentie asupra imbunatatirii felului cum te antrenezi.
Nu intelege gresit, rezultatele sunt foarte importante. Insa, in clipa in care incepi sa te concentrezi doar pe cate kilograme sa slabesti sau alt focus de maniera aceasta, vei scapa din vedere ce este cu adevarat important: faptul ca procesul de antrenament este despre alinierea tipului de antrenament la obiectivele si motivarea care te determina sa iti creezi diferite praguri la care doresti sa ajungi.

2.O rutina de recuperare indeajuns de adecvata tipului de antrenament efectuat va determina ca viitoare sesiune de antrenare sa fie ineficienta
In general, oamenii fac aceasta greseala. Cred ca daca se antreneaza mai mult vor genera rezultate mai vizibile.
Ei bine, este adevarat ca este necesar sa te antrenezi din greu daca doresti rezultate vizibile, dar daca nu ii acorzi totusi corpului timpul necesar de refacere post antrenament iti vei ingreuna parcursul spre obtinerea siluetei la care doresti sa ajungi.
Pana si antrenorii de fitness expun impreuna cu acele programe de antrenament zilnic, tehnici de recuperare a muschilor post antrenament.

3.Incercand sa faci prea mult te va retine sa faci bine ce iti vei propune
Cea mai mare problema cu care se confrunta oamenii cand vine vorba de antrenament, este aceea ca simt nevoia la inceput sa intreprinda multiple lucruri in vederea obtinerii unui antrenament variat; Problema este ca vei termina antrenamentul si nu te vei fi concentrat doar pe o anumita zona musculara si vei risca sa nu iti antrenezi la nivelul la care doreai grupele musculare tinta.
Este foarte important sa mentii un program echilibrat de antrenare pentru a-ti mentine conditia fizica si aptitudinile la cel mai bun nivel.

4.Iti poti lua „zborul” singur, fara nicio indrumare. Doar cu ajutorul perseverentei
E de inteles ca unele persoane se antreneaza mai eficient singure, dar cu totii avem nevoie de putin ajutor din exterior la un moment dat, mai ales cand vine vorba de antrenamentul de specialitate, efectuat in mod corect.
De aceea, este recomandat sa filmezi cand te antrenezi, pentru a vedea exact unde exista greseli, miscari efectuate in mod necorespunzator tocmai pentru a sti unde trebuie sa perfectionezi si sa ceri sfatul si altor persoane cu pregatire in zona de fitness.
Singura cale de a imbunatati constant conditia fizica este invatand din greselile facute in trecut.
Se aplica in orice intreprinzi in viata, de fapt.

5.Daca incerci sa faci miscare mereu intr-un ritm alert, in cele din urma tocmai acest lucru te va incetini pe drumul tau spre progres
Aici este despre cum sa iti dozezi energia si atentia cand faci repetari in cadrul exercitiilor fizice.
Daca faci bine un anumit tip de miscare din cadrul unei game de exercitii, asta nu inseamna ca trebuie sa treci imediat la exercitiul urmator. Necesita un timp mai indelungat ca muschiul sa se obisnuiasca cu anumite miscari, tocmai de aceea este esential sa asimiliezi si sa fii „prezent” in momentul in care faci repetarile.

Daca te misti mai rapid decat poate organismul tau sa asimileze miscarea, corpul tau iti va da semnale in aceasta directie si, prin urmare, nu vei reusi sa inregistrezi progresul pe care ti-l doreai.